Η Αννούλα στην κατασκήνωση

Η Αννούλα στην κατασκήνωση
"Η Αννούλα στην κατασκήνωση" (Από 8 χρονών)

Οι συμπορευτές μου στο διαδίκτυο

Ο δικός μου εννιάλογος για τον σωστό εκπαιδευτικό

Ο ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΕΝΝΙΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ



1. Ο/η εκπαιδευτικός δεν δείχνει την αδυναμία του προς οποιοδήποτε παιδί.

2. Ο/η εκπαιδευτικός είναι ΑΓΑΠΗ και αναβλύζει αγάπη

3. Ο/η εκπαιδευτικός αφουγκράζεται ιδιαίτερα τα συνεσταλμένα παιδιά και τους τονώνει την αυτοπεποίθηση

4. Ο/η εκπαιδευτικός δίνει σε όλα τα παιδιά ίσες ευκαιρίες έκφρασης

5. Ο/η εκπαιδευτικός επιβραβεύει

6. Ο/η εκπαιδευτικός ενεργοποιεί την αίσθηση αλληλεγγύης μεταξύ των μαθητών
του

7. Ο/η εκπαιδευτικός δεν απογοητεύει, ενθαρρύνει

8. Ο/η εκπαιδευτικός είναι προσιτός

9. Ο/η εκπαιδευτικός είναι μάνα και πατέρας



Ροδούλα Σερδάρη-Παπαϊωάννου

Μουσικο-παιδαγωγός

Κυριακή 10 Απριλίου 2011

Γεια σε όλους!!!

Γεια σας!!! Έφτιαξα αυτό το ιστολόγιο, για να κάνω γνωστή την "Αννούλα" σε όσο πιο πολύ κόσμο, παιδιά και γονείς, αλλά και παππούδες γιαγιάδες. Το βιβλίο "Η Αννούλα στην κατασκήνωση", είναι το πρώτο μου παιδικό μυθιστόρημα, και ο λόγος που το έγραψα, ήταν κυρίως για να επικοινωνήσω με παιδιά που βρίσκονται πάνω κάτω στην ηλικία της Αννούλας (οχτώ-δώδεκα χρονών).
Όσα παιδιά διάβασαν την Αννούλα, όχι μόνο συγκινήθηκαν, θύμωσαν, γέλασαν, αλλά παραδειγματίστηκαν. Οι κριτικές από παιδιά που θέλουν πλέον την Αννούλα να είναι η καλύτερη τους φίλη, είναι συγκινητική!΅
Ευχαριστώ τον εκδοτικό μου οίκο "Κέδρο" που στέγασε την "Αννούλα" μου, και της έδωσε τη δυνατότητα να φτάσει στα χέρια μικρών παιδιών και να μιλήσει στην ψυχούλα τους. Το πείσμα και ο παιδικός εγωισμός δεν ταλαιπωρούσε μόνο την Αννούλα και τους γονείς της, αλλά ταλαιπωρεί και πολλούς από εμάς, στον αληθινό κόσμο, που έχουμε παιδιά σε αυτή την ηλικία.
Λίγα λόγια για την "Αννούλα" μου. Είναι ένα κοριτσάκι δέκα χρονών, που ζει με τους γονείς του και τους ταλαιπωρεί με τα καπρίτσια της, μιας και είναι μοναχοκόρη και της έχουν ιδιαίτερη αδυναμία, μέχρι.... Μέχρι που αποφασίζουν να την στείλουν σε μια καλοκαιρινή κατασκήνωση. Εκεί αλλάζουν όλα, αφού η αντιμετώπιση της Αννούλας από την ομαδάρχισσα της, δεν μοιάζει καθόλου με αυτήν των γονιών της. Έτσι, σιγά σιγά και όχι ανώδυνα, η Αννούλα απαλλάσσεται από το πείσμα και τον εγωισμό που την καταδυνάστευε.
Ανυπομονώ  να ανταλλάξουμε να ακούσω τα σχόλια σας για την Αννούλα, αλλά και να ανταλλάξουμε τις απόψεις μας πάνω στο θέμα. Πιο πολύ ανυπομωνώ να επικοινωνήσω με παιδιά στην ηλικία της Αννούλας.

Εύχομαι σε όλους Καλό Πάσχα!!
Ροδούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου